RSS
email

tido.

ntah nape. aku tatao. dugaan lagi.
aku jelez dgn org yg sng tido. asal letak pala je da boleyh tido sbb aku ta leyh na tido. susa na tido. minggu ini 2 hari aku ta dpt tido. nearly 48 hours aku ta dpt tido. aku tido gak jap pas memaksa diri aku masuk dalam mood emo abes2 supaya dapat tido. nanges smpei aku tetido, sbb nanges tuu kan memenatkan. so, alhamdulillah, aku tido gak. shbt2 pmbce belog sekalian, doa2kan ksjahteraan sy ea.

i did text - my mum and my shbt. satu dpt respon satu lg ta. risau jugak na msg mak sy na gtao sal ni. tp doa ibu bapa kan lebih dekat, lebih ALLAH makbul insyaALLAH. dan alhamdulillah, lepas sy msg tuu, dpt gak tido walopon carany sy kne pkse diri nanges dan tetido. mak sy pesan mcm2, syukran mak ayah! my shbt tuu tgh berkempen laa..sy support kempen terbaru die -Kempen Hilang Bersebab..hee.

sesape yg dapat tido tuu, hargailah nikmat tido uhh. bbrpe hari sebelum itu aku hanya dapat tido 3 jam. bukan aku mtk ta leyh tido neyh, tlg la fhm. aku penat. aku penat. astaghfirullah. alhamdulillah, i'm still alive, dpt lagi rse bnafas di bumi anbiya' ni. erm2. kalo ade hari aku ta leyh tido. akan ade plak hari aku tido lme glen. masyaALLAH.

aku sdeyh weit. ingat best ke ta ley tido? korg bajet org yg ta leyh na tido, insomnia ni bnyk study laa? ALLAH jualah yg mngetahui ape dalam hati ini. ALLAH jualah yg memiliki hati ini. moga ada keberkatan dalam setiap perkara yg kta lakukan. it's d quality dt matters. pulun!

irhamna ya ALLAH.
ya Rabb, makbulkanlah doa kedua ibu bapa kami...ameen~

.........................

renungan bersama......
*Ya Allah , kepadaMu aku mengadu betapa lemahnya kekuatanku dan betapa sedikitnya helah upayaku dan betapa hinanya aku pada pandangan manusia. Wahai Tuhan yang maha Penyayang mengatasi segala yang menyayangi, Engkaulah tuhan orang-orang yang lemah dan Engkaulah tuhanku. Kepada siapakah Engkau serahkan diriku ini? Kepada orang jauh yang senantiasa memerangiku atau kepada musuh yang mahu menangkapku? Jika tiada kemurkaanMu terhadap diriku ini, nescaya aku tidak peduli (untuk teruskan perjuangan ini). Akan tetapi naungan kesejahteraanMu terlebih aku harapkan. Aku berlindung dengan cahaya keredhaanMu yang telah menerangi kegelapan"
- ini doa Rasulullah SAW ketika dalam perjalanan pulang dari Thaif..
[syukran k.ha 4 dz! ;) ]

~doa adalah senjata bgi org mukmin~ siiru ala barakatillah...

Bookmark and Share

4 comments:

Afiqah said...

tiq..ak pn da gak kdg2 jd cm ko xblh tido..xpe2...jgn stress myb sbb tu ko xblh tdo...pape pn..selawat la byk2..tngkn fikiran jgn set minda ko ko xblh tido..myb ur mind setting sma...all the best..may Allah bless u and take care of you there...

tiq said...

ameen ya rabb~ syukran, nyz...huhu...syg ko!
tp weit, bukan aku ta nak tido...kalo buleyh aku mmg na tido weit...na tido. na tido. tp kalo aku ta letih, aku bngn balik. ta leyh tido. so, normally aku tertido, bukan tido.
may ALLAH bless, dear!

atisouless said...

wahai tiq y cantiq,hahah...cm pantun tak???

erm, sian nye kat ko...aku nih penyakit len plak...terlebih tdo..huuu

tp, da cek2 balik, aku pon ase bek cm aku dr tak leh tdo lgsg...kan2??

ko wat la smthg weh, cm mkn nasi byk2 pastu plus aym goreng seploh ketol msti ko ngantok punyer....hehhe...

tiq said...

trimas uhh tiqa azman syg...huhu...moral of d story, be grateful :)

adeyh! bintu azman weit...ko nak aku yg chubby neyh smaken chubby ke weyh? T_T sian la kt aku weyh...erm2 ble la aku na kurang chubby neyh? agagaga.

 

best

jom