RSS
email

special.


18th JUNE 2010.

selamat ulang tahun yang ke-44 buat bondaku tercinta!
(ecece ni kngah amek ayatt karangan adek akmal pe neyh?) hahaha.

oke2. siriez2.

mak, hepi besday!
org arab cakap "sanah helwah ya gamilah".
orang perancis cakap "joyeux anniversaire" kott.
jepun lak cakap "otanjoubi omedetou gozaimasu" kott.

kngah ta pandai na wt ayat bunga2 la.
u noe me kan. pape direct je. huhu.
mak, selamat ulang tahun kelahiran yg ke-44 ea!
dun wori ma- you're still young at heart, cayalah! luv ya ma!
may ALLAH bless you in health, body and soul.
hope that your happiness will be as wonderful as the happiness you have always given me,
happy birthday, ma!

........................................

mak saya insan yang lemah-lembut, sopan.
saya kagum sbb saya ni kasar, maen redah je.
suatu ketika, saya ingat lagi
mak pernah cakap "kngah ni ta pernah cakap lemah-lembut"
dan saya gelak2 - mengakui saya ni kasar.
ayah saya pon setuju. agagaga.

(dalam diam saya tahu mak saya mesti berharap saya dapat jadi lebih 'tertib')

oh..oh.
sambil menghitung serta mencongak menyelesaikan
beberapa equation kehidupan dengan sempoa akal
dan neurons aku ponn ALLAH still bg to relay those impulses
dalam adek bradek, saya paling nakal.
paling cakap bnyk. paling bising.
paling slalu kne marah. paling selalu buat pasai.

kalo bab makan tuu - ingat lagi dulu tyme standard 3 sampai form 3, mak saya slalu bising sbb saya sgt cerewet bab makan. tapi sekarang, mak risau sbb saya sgt suka makan. haha. erm2. saya slalu bagi mak bising2. slalu bagi mak sdeyh ngan my attitude. saya selalu buat mende nakal2 yang ta pernah dibuat oleh abang saya dan adek2 saya.

mebi sbb tuu mak ayah n laen2 rindu saya bila saya ta ade, sbb saya suka bg org bising dan saya bising kannn? apakah? agagaaga. sabar2. doakn agar insan ini murah rezeki, panjang umur dapat balik Malaysia 270710 ini ea..ameen~

MyEm0.Com

dulu saya mmg macam2. astaghfirullah. kini?
masih macam2 tapi kini saya blaja na jadi baek. hehe.
dalam proses. doakn saya!

pape ponn kann
mintak maaf mak, ayah. huhuhu.

...............................................

mak ayah,
maafkan khilaf anakmu ini.
yang baru belajar
nak mengenali dunia serta
erti hidup dalam setiap cabaran.
selok-belok menuju kejayaan.
ragam-ragam insan.
warna-warni kehidupan.

mak ayah,
redhai kami adek bradek.
[amin, atiqah, anwar, akmal.]




Bookmark and Share

2 comments:

Anonymous said...

Mak maafkan kamu, kamu belajar elok2 ye nak. ibu doakan kamu di sini. OH MAN. :)

tiq said...

oh man. it's you again heh badrol?
hahahaha. :)

 

best

jom